Historien begynte på gården Vehus, noen kilometer sør for Åmotsdal sentrum. Der startet Åsmund Rinde og Margit Karlsen Rinde suksessbedriften Fjellbryggeriet i 1999. Det var mye å lære, men etter år med varierende resultater kom Fjellbryggeriet fram til det gode ølet vi kjenner i dag. I august 2013 fikk Fjellbryggeriet godkjennelse og tillatelse til å produsere øl for salg over disk. 
 
Til tross for suksess fant Åsmund og Margit at det krevde for mye tid å fortsette arbeidet med bryggeriet. Når dette ble nevnt for Einar Zakkæus Gurholt ved Tuddal Høyfjellshotell tente han på ideen om å overta. Med han selv, Malin Torsdatter  Abrhamsen og Rune Gurholt som hovedaksjonærer ble selskapet Fjellbryggeriet as etablert. Varemerket Fjellbryggeriet, utstyr, oppskrifter og kundelister ble samtidig overtatt. 
 
Bryggeriet er etablert i en bygning som tidligere ble brukt til lager for hotellet og brygger er ansatt. Det nye selskapet satser på å videreføre de ølsortene Fjellbryggeriet allerede er kjent for, men vil etter hvert også utvikle nye ting. De største markedene er Telemark og Oslo, men også i Agder fylkene, Rogaland, Hordaland og Vestfold selges øl fra Fjellbryggeriet. Selvsagt blir det også å få på Tuddal Høyfjellshotell. Går alt etter planen og nødvendige godkjenninger er på plass er målet å starte opp i løpet av februar d å. 
 
Øl er kultur og tradisjoner som er viktig å føre videre. Vi er sikre på at Merkevaren Fjellbryggeriet fortsatt vil profilere Telemark på en ypperlig måte.